Wie ben ik?

Ik ben Peter Henkes, met ruim 30 jaar ervaring in toerisme in de Benelux en in Nieuw Zeeland ben ik expert op het gebied van destinatie en product ontwikkeling. In de loop van de tijd heb ik een groot netwerk opgebouwd in de (rivier)cruise en touroperator sector in Europa, Noord-Amerika, Australië en Nieuw Zeeland. Voor veel internationale reis- en cruise-organisaties heb ik bijgedragen aan het ontwikkelen van nieuwe excursies en nieuwe bestemmingen binnen Nederland en België.

Ik kreeg ook regelmatig de vraag van leveranciers en lokale autoriteiten hoe komen we in contact met de juiste personen bij de rederijen; hoe krijgen we onze bestemming of ons product/bedrijf in het cruise programma? En vanuit de rederijen kwam de vraag naar nieuwe excursies, nieuwe thema’s en nieuwe toeristisch interessante bezoeken.

Daarnaast zie ik een ontwikkeling gaande, mede ingegeven door de Covid pandemie van 2020-2021 dat mensen naar kleinschaligere bestemmingen willen, weg uit de drukte en steeds meer oog krijgen voor duurzaamheid.

Deze twee punten heeft mij doen besluiten als zelfstandige consultant te gaan werken. Ik stel mijn netwerk; kennis van de cruise- en reis-industrie; en van duurzaamheid in toerisme ter beschikbaar aan overheden, rederijen/touroperators en het toeristisch bedrijfsleven.