Duurzaamheid

Ik ben gespecialiseerd in duurzaamheid in toerisme en kan u helpen bij het implementeren / controleren van duurzaamheidscriteria zoals opgesteld door onder andere de Global Sustainable Tourism Council (GSTC). De Global Sustainable Tourism Council stelt en beheert wereldwijde normen voor duurzaam reizen en toerisme, bekend als de GSTC-criteria. Er zijn twee sets: Bestemmingscriteria voor openbare beleidsmakers en bestemmingsmanagers, en Industriecriteria voor hotels en touroperators. Dit zijn de leidende principes en minimumvereisten die elk toeristisch bedrijf of elke bestemming zou moeten nastreven om de natuurlijke en culturele hulpbronnen van de wereld te beschermen en in stand te houden, en er tegelijkertijd voor te zorgen dat toerisme zijn potentieel als instrument voor behoud en armoedebestrijding kan benutten.

Om u te kunnen helpen op het pad van duurzaamheid ben ik coach en auditor bij Travelife. Travelife is een internationaal toonaangevend management- en certificeringprogramma voor reisorganisaties en accommodaties die duurzaam willen ondernemen.

www.travelife.info

Naast Travelife ben ik ook vertegenwoordiger voor GreenDestinations in Nederland en Belgie. GreenDestinations is een non-profit organisatie voor duurzame bestemmingsontwikkeling en erkenning gevestigd in Nederland. Samen met onze partners ondersteunen we meer dan 200 bestemmingen in 60 landen om verantwoord toerisme te bieden op basis van wereldwijd erkende principes en de Sustainable Development Goals (SDG’s).

http://www.greendestinations.org